PROGRAM za datum :: 14/04/2016 Klikni ovde za kompletan program
  Četvrtak, 14/04/2016, 16 : 00
Učenje jezika kroz kulturu - nemački!

Učenje stranog jezika je daleko više nego učenje čitanja, pisanja i slušanja. Pre svega, reč je o razumevanju i komuniciranju. Lingvisti i antropolozi postavili u proteklim godinama nove standarde i pokazali da se kroz izučavanje drugih jezika stiče široko znanje i razumevanje kultura koje koriste taj jezik.

Novi program u KC Grad-u ima za cilj da stvori idealno okruženje kojim se uspostavlja svojevrsna Vavilonska kula u kojoj različiti jezici podstiču stimulativnu komunikaciju na bazi svakodnevnice. Ovo je prilika i da upoznate druge putem novog jezika, način ponašanja, a posebno kroz umetnost, muziku i sitne gastro momente iz kuhinja ove dve evropske kulture.

Četiri predavača i teme kao što su putovanja, izlasci i susreti u kafeu, poseta galerijama i muzejima, hrana i muzika, dovoljan su razloga da učenje jezika ne bude tek tako obična stvar.

Dođite da pričamo!

Sve informacije na language@gradbeograd.eu

NAZAD
 
  Četvrtak, 14/04/2016, 18 : 00
Antropologija za početnike

Koliko još neprijatnih tišina možete da izdržite kada vam neko kaže da studira antropologiju?

Klub studenata etnologije i antropologije Filozofskog fakulteta u Beogradu i KC Grad vas pozivaju na seriju interaktivnih predavanja na kojima ćete imati priliku da se upoznate sa temama kojima se antropolozi bave, kao što su moda, politika i religija. Razgovaraćemo sa studentkinjama i studentima master studija, koji će na primeru svojih istraživačkih radova predstaviti antropološko viđenje društvenih fenomena. Gosti će nam biti i saradnici Filozofskog fakulteta. 14. aprila vas iniciramo u svet antropologije filmom „U zemlji divljine“ (1999, Bil Benet), 21. aprila se bavimo politikom, u maju nas čekaju moda i religija, a završnim predavanjem u junu vas konačno vraćamo zajednici.
Dođite da vidite da nije samo ono čime se Bones bavi antropologija. Neće biti kostiju, fosila i dinosaurusa, ali biće zabavno.

Antropologija je društvena nauka koja se bavi izučavanjem čoveka, odnosno ljudskog društva i društvenih fenomena. Iako kao akademska disciplina postoji od polovine 19. veka, u našoj široj javnosti i dalje postoji nerazumevanje toga čime se tačno antropolozi bave i šta je to u stvari antropologija. S tim razlogom, Klub studenata etnologije i antropologije bavi se organizovanjem niza predavanja i radionica sa ciljem upoznavanja šire publike sa etnologijom i antropologijom. U saradnji sa KC Gradom, ovom prilikom biće organizovan niz interaktivnih predavanja kojima ćemo pokušati da vam predočimo čime se to antropologija bavi i kako nam ona može pomoći u boljem razumevanju sebe i društvene svakodnevnice.

Klub studenata etnologije i antropologije (KSEA), osnovan je 2001. godine i čine studenti osnovnih, master i doktorskih studija Filozofskog fakulteta u Beogradu.


//PROGRAM

14. april, 18h
Na prvom susretu pogledaćemo film "U zemlji divljine" (1999) Bila Beneta. Film govori o bračnom paru profesionalnih antropologa koji kasnih tridesetih godina prošlog veka odlaze u Novu gvineju, "rodno mesto" moderne antropologije, kako bi izučavali "seksualni život" domorodaca. Ovaj film će nam otvoriti put za razgovor o tome kako se odnos antropologije prema proučavanoj zajednici menjao s razvojem discipline kao i samo shvatanje kulture, kao i razna druga pitanja poput onog kako (je) izgleda(lo) antropološko terensko istraživanje.

zabeležite i naredne datume (stižu detaljnije informacije uskoro):
21. april
5. maj
19. maj
5. jun

Očekujemo vas! :)

NAZAD