PROGRAM za datum :: 16/04/2016 Klikni ovde za kompletan program
  Subota, 16/04/2016, 18 : 00
Block Party Belgrade

Pokret Beats Rituals predstavlja prvi Block party, serijal događaja koji će se održavati širom grada, na raznim lokacijama, kafeima i klubovima, mestima na kojima ne postoje granice teritorija, slaveći život u urbanoj sredini. Prvi događaj će se održati u KC Grad-u, kao uvod u sedmi rođendan ove kuće. Od popodneva i sunčanih bitova do duboke noći i novih iznenađenja….

Beats Ritualisti su Phillie P, Koprivica & Kris i Aldes.
Karte: 200 rsd posle 23h

NAZAD
 
  Subota, 16/04/2016, 19 : 30
THE NERDWORKING

Gradska Gerila u saradnji sa Kc Gradom vas poziva na otvaranje nove sezone GG dijaloga. Erdem Dilbaz i Osman Koç, multimedijalni umetnici iz Turske, razgovaraće o svojoj mreži “Nerdworking”.

Ovog puta, predstaviće nam se Erdem Dilbaz, osnivač mreže „Nerdworking“ zajedno sa Osman Koç -koosnivačem. Kao tim iza “Nerworking” mreže, koja je jedna od glavnih aktera u ekologiji kreativnih industrija u Istanbulu,  oni će sa nama podeliti svoja iskustva iz ekologije I rada na ovom projektu, kao I simbiotičkih veza i načina radnje, a posebno kako inspirišu jedni druge.
“NERDWORKING” je mreža osnovana 2009. godine i fokusirana na istraživanje i razvoj jedinstvenih alata za umetnike, kao i komercijalne, eksperimentalne i interaktivne medijske projekte u javnim prostorima.
Interdisciplinarna povezanost dizajnera, arhitekata, programera i inženjera dovodi “Nerdworking” do raznovrsnosti u produkciji. Glavni tim, sastavljen od nekoliko multidisciplinarnih umetnika, ilustratora, dizajnera, programera, robotičara i stručnjaka koji se bave elektronikom stavlja akcenat na projektovanje prostora radi novih iskustava između ljudi i tehnologije.

Website: nerdworking.org/
Facebook: https://www.facebook.com/Nerdworking-206446309391124

ERDEM DILBAZ je rođen u Istanbulu 1982. godine. Završio je srednju elektrotehničku školu, a nakon toga dobio stipendiju Istanbul Bilgi Univerziteta na odseku za menadžment i izvođačke umetnosti. Istraživao je i napisao mnogo članaka popularne kulture na temu dizajna, arhitekture, muzike, umetnosti i tehnologije. Osnivač je Kafa Azari kompanije i duboko je posvećen istraživanju o kibernatici na osnovu izvođačkih umetnosti, tehnologije i ljudske interakcije. Poslednjih par godina vodi Nerdworking mrežu. Trenutno piše disertaciju o odnosu muzičke kulture i koridora na društveno-ekonomski način. Online aktivista za ljudska prava i pirat!
OSMAN KOÇ je kreativni tehnolog/multimedijalni umetnik iz Istanbula. Njegovo istraživanje fokusirano je na interaktivnu fazu i fizički dizajn interfejsa. Trenutno, jedan je od osnivača İskele47, gde je i dalje aktivan kao predavač, istraživač i stvaralac.

GG dijalozi predstavljaju ciklus predavanja i razgovora iz oblasti kulture i umetnosti sa ciljem edukacije, podizanja svesti o značaju neformalnog obrazovanja, deljenja iskustva i znanja kao i razvijanje kritičkog mišljenja među mladima. Predavanja će voditi stručnjaci iz zemlje i inostranstva, jedanput mesečno.
Ovaj događaj organizuje Gradska Gerila u saradnji sa Kc GRAD-om i podrškom Goethe-Instituta u Beogradu.

NAZAD