PROGRAM za datum :: 05/05/2016 Klikni ovde za kompletan program
  Četvrtak, 05/05/2016, 18 : 00
Antropologija za početnike: moda

Antropologija je društvena nauka koja se bavi izučavanjem čoveka, odnosno ljudskog društva i društvenih fenomena. Iako kao akademska disciplina postoji od polovine 19. veka, u našoj široj javnosti i dalje postoji nerazumevanje toga čime se tačno antropolozi bave i šta je to u stvari antropologija. S tim razlogom, Klub studenata etnologije i antropologije bavi se organizovanjem niza predavanja i radionica sa ciljem upoznavanja šire publike sa etnologijom i antropologijom. U saradnji sa KC Gradom, ovom prilikom, organizujemo niz interaktivnih predavanja kojima ćemo pokušati da vam predočimo čime se to antropologija bavi i kako nam ona može pomoći u boljem razumevanju sebe i društvene svakodnevnice.

Do sada se upoznali s tim šta je to antropologija, kao i time na koji način se ona bavi politikom. Naredni susret posvećen je (zapadnoj) modi. Upoznaćemo se sa tim koja je definicija mode, koja je njena logika i osnovni mehanizam, sa stilovima koji su obeležili različite vremenske periode. Ako želite da saznate kada su muškarci nosili grudnjake, kada su i zašto žene počele da nose pantalone, odnosno koliko i kako društvene okolnosti utiču na modu, dođite u KC Grad u četvrtak, 5. maja u 18h. Sa nama će biti Minja Cvetković (Miss Psycho Cat) koja će nam na osnovu svog diplomskog, odnosno master rada, u kojima se bavila pin-upom u Srbiji, kao i tzv. ”splavarušama” približiti na koji način se antropolozi i antropološkinje bave modom.  Vidimo se!

KSEA, odnosno Klub studenata etnologije i antropologije, osnovan je 2001. godine i čine studenti osnovnih, master i doktorskih studija Filozofskog fakulteta u Beogradu.

NAZAD