PROGRAM za datum :: 07/05/2016 Klikni ovde za kompletan program
  Subota, 07/05/2016, 23 : 00
Rodion, Banda Panda & Alibey

Banda Panda and Kc Grad supported by
Alibey presents:

Rodion

Rodion nam dolazi iz Rima. Ovog didžeja Mixmag/UK je proglasio “novim genijem italijanskog diska”. Disko legenda Đorđo Moroder je pustio Rodionov remiks njegovog velikog hita E=MC2 tokom svog prvog didžej nastupa u Njujorku kada je imao 73 godine.
Rodion ima veoma zanimljivu prošlost. Išao je u poznatu katoličku muziku školu, gde su ga proglasili pijanistom generacije. U njega su polagane velike nade kao u crkvenog orguljaša, ali posle jedne noći provedene sa prijateljima u gradu, on je otkrio elektronsku muziku i vrlo brzo se navukao na italijanski noćni život i klabing. Crkva je saznala za njegovu mračnu rejv stranu života i rešila da ga zamoli da ode. Rodion je nakon ovoga počeo novi život, kupio opremu od nekog starijeg italijanskog house producenta i počeo da kombinuje svoja klasična znanja sa novom inspiracijom. Rezultat je ispao neverovatan, ekstremno emotivna muzika pomešana sa zvucima futurističke elektronike. Negde između dubina kosmičke muzike i sintetizovanog fanka, pomešanih sa dramatičnim melodijama iz italijanskih horror filmova.

Jak uticaj na njegovu muziku imaju filmski kompozitori poput Morikonea i Goblina, ali i teme iz japanaskih filmova naučne fantastike iz sedamdesetih kao i klasična muzika i tehno kulutura klabinga.
2007. godine ovaj dečko iz Rima je objavio prvi album Romantic Jet Dance koji je postao favorit mnogim didžejevima kao što su Prins Tomas i ekipa iz DFA. Tokom poslednjih nekoliko godina Rodion je izbavicao singlove i remikse za Gomma, Eskimo, City Slang, Bearfunk i MBdisco (gde je uradio remks za njegovo visočanstvo Đorđo Morodera). Njegov zvuk našao se na plejlistama Franc Ferdinanda, Erola Alkana, Danjela Averija, Francois K, Tima Svinija, Džejmsa Holdena, didžej Hela I mnogih drugih.
Rodion čini polovinu dua ALIEN ALIEN, zajedno sa Hugoom Sančezom. 2011. Izbacili su svoj prvenac 'Black Guru' EP za Slowmotion records.
Rodion je imao live i dj set nastupe u mnogim najpoznatijim klubovima širom sveta, od Moskve do Pariza, od Berlina do Istanbula, Meksika do Njujorka, preko Rija, Šangaja i Kuala Lumpura. Konačno je i u našem gradu.

NAZAD