PROGRAM za datum :: 27/05/2016 Klikni ovde za kompletan program
  Petak, 27/05/2016, 21 : 00
Darkstar

Darkstar (live)
Tapan (live)
DJ support
Kišobran
Feloneezy (Mystic Stylez)

Ograničen broj karata uskoro u pretprodaji u Kulturni centar GRAD i Zaokretu po ceni od 500 rsd

Ne dešava se baš često, tj. prilično retko se dešava da u Beogradu imamo prilike da prisustvujemo nečemu toliko koncertno aktuelnom i svežem kao što će to biti slučaj u petak 27. maja u KC Grad-u. Engleski sastav Darkstar časopis The Guardian opisuje kao vapeći krik mladih 21. veka, radničke klase iz rodnog im Huddersfielde-a čija je budućnost više nego neizvesna. Pritom, sva ova angažovanost je umotana na momente u prelepe melodije i ambijentalne zvučne pejsaže koji vuku korene u njihovim uzorima kao što su Massive Attack ili Radiohead, dok na momente poprima glasne punk dimenzije još jednih njihovih heroja iz mladosti – sastava Sex Pistols.
James Young i Aiden Whalley svoj album prvenac objavljuju za kuću Hyperdub Records, da bi se vrlo brzo priključili čuvenoj etiketi i ekipi Warp Records za koji izdaju drugi i poslednji, najnoviji album Foam Islands koji će i predstaviti u svom prvom nastupu u Beogradu.
Foam Island je u stvari prelepi album savremene pop elektronike koji se bavi temama ambicije i nade uprkos svemu u 21. veku. Nakon saradnje sa imenima poput Actress, Wild Beasts i Zombyi uz praćenje svojih muzičkih kolega kao što su Jon Hopkins i Four Tet (Official), Foam Island stupa na scenu kao zaista ambiciozan album, koji odiše energijom i uzbuđenjem zbog mogućnosti koju elektronska scena 2015. godine nosi sa sobom. I pored svega toga, ovo je i ploča koja je oblikovana dominantnim društvenim promenama i vladajućom političkom klimom danas. I sam bend kaže: „Ovo je kulminacija svega što smo do sada napisali, i klupska i elektronska perspektiva, ali i priča koju želimo da ispričamo.“  Na sličan način, ovaj album se i tematski bavi različitim motivima, od razaranja iluzija i razočaranja, političke izolacije i apatije koje prate nada, sreća i ponos.

Sa Foam Island, grupa Darkstar stvorila je album koji je mogao nastati samo u 2015. godini; album čiji glas ohrabruje generacije da ustanu i bore se za svoje mesto u društvu. Ako ni vi još ne znate gde vam je mesto u savremenom društvu koje je već duže vreme na ivici svega i svačega, onda znate gde vam je mesto 27. maja uveče.

http://www.darkstar.ws/
 

NAZAD