PROGRAM za datum :: 03/06/2016 Klikni ovde za kompletan program
  Petak, 03/06/2016, 18 : 00
Mantra i jantra kao oruđe Tantre

Srpska joga unija vas poziva na predavanje “Mantra i jantra kao oruđe Tantre” Sanjasi Brahmanande iz Londona, Velika Britanija, u
četvrtak, 3. juna od 18 h.

Sanjasi Brahmananda, iskusni joga učitelj Satjananda joga tradicije će tokom vikenda koji sledi održati seminar o značenju i crtanju Jantri tehnikom akvarela i Mantrama koje ih prate.

Jantre su grafički prikazi suptilnih manifestacija kosmičkih sila u nama. One su matrice, mustre kojima se lako dopire do dubina u nama i otkriva unutrašnji svet.

Mantre su reči određenog vibracijskog opsega koje čiste um od programa, potisnutih emocija i neprerađenih impresija čime oslobađaju uspavanu svest i energiju unutar nas.

Uvodno predavanje približiće i objasniće osnovne pojmove ovog drevnog znanja koje je vrlo često pogrešno predstavljano i tumačeno na Zapadu. Pokazaće nam da drevna znanja mogu dati rezultate ako su primenjena na dobro pripremljen teren ličnosti koja ne žali truda za rad na sebi.

Ulaz 250 rsd

NAZAD
 
  Petak, 03/06/2016, 21 : 30
Opersko putovanje - Tragovima gastarbajterske rute

Još od 2012. godine Berlinska komična opera u okviru interkulturalnog projekta „Selam Opera!“ gostuje sa svojim putujućim muzičkim pozorištem „Operski dolmuş“ u raznim delovima nemačkog glavnog grada. „Operski dolmuş“ je vid muzičke pozorišne predstave u izvođenju ekipe koja može da stane u jedan kombi, a sačinjavaju je jedan pevač, jedna pevačica, troje muzičara i jedan voditelj. U tom sastavu oni gostuju prvenstveno u onim naseljima čije je stanovništvo različitog kulturološkog porekla, pokazujući svojim muzičkim, umetničkim i ličnim susretima da je muzičko pozorište u stanju da se iskaže na jeziku koji je svakome razumljiv.

U svojoj sledećoj fazi „Operski dolmuş“ se uputio na put od preko 3000 km duž deonice koju su do nedavno svake godine koristili mnogi gastarbajteri, koji su od 60-ih godina prošlog veka boravili na takozvanom „privremenom radu“ u Zapadnoj Nemačkoj i koji su tokom letnjih meseci prolazili tim putem kako bi se na nekoliko nedelja vratili u svoju postojbinu. U 45-minutnoj muzičko-pozorišnoj reviji, koja je osmišljena specijalno za ovo putovanje, oslikavaju se objektivni uzroci i subjektivni porivi koji su odvajkada poticali ljude da traže svoju sreću u daljini pa bilo to i po cenu kasnije žali za napuštenom domovinom. Program pritom sadrži i kratak osvrt na istoriju muzičkog pozorišta i to od početaka opere u italijanskoj renesansi pa sve do berlinskog džez mjuzikla divljih 20-ih godina minulog stoleća.

Predstava „Operski dolmuş“ će 3. juna 2016. godine čak dva puta gostovati u Beogradu i ovim putem poziva sve zainteresovane na ovo muzičko upoznavanje i međusobnu razmenu iskustava.

photo: Robert Recker

NAZAD