PROGRAM za datum :: 16/06/2016 Klikni ovde za kompletan program
  Četvrtak, 16/06/2016, 18 : 00
«Odbrojavanje» projekcija filma i mini jazz koncert Marine Milošević

BeFem, feministicki kulturni centar predstavlja veče posvećeno mestu žene trubačice u Srbiji danas. U prvom delu programa biće prikazan kratki dokumentarni film o trubačici Marini Milošević, "Odbrojavanje", snimljen objektivom polaznice i polaznika Škole vizuelne antropologije, Ive Janković, Siniše Cvetića i Nikole Jovića, nastalog u organizaciji Kolektiva istraživača kulture tokom aprila 2016. godine.
Drugi deo programa predstaviće Marininu muziku, kratkim koncertom i druženjem sa slušateljkama i slušaocima.
Marina Milošević je trubačica koja je sviranjem počela ozbiljno da se bavi nakon završenih studija antropologije. Trenutno pohađa treću godinu studija džez trube na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, kao i kurs na odseku za džez kompoziciju Muzičke akademije u Oslu. Najviše je interesuju načini na koje muzika može doprineti interkulturnom povezivanju i društvenim promenama koje iz njega slede, kao i koja je uloga modernog džez izraza u ovakvim procesima. Kao jedna od retkih žena trubačica sa prostora Balkana, Marina želi da svojom muzikom inspiriše i osnaži izvođačice i kompozitorke sa ovog podneblja. Neki od Marininih ciljeva za budućnost su da osnuje svoj kvintet i svira u profesionalnom big bendu.
Iva Janković je antropološkinja koja kroz društveno-angažovnu audio-video produkciju želi da  mapira društvene nejednakosti. Smatra da je ravnopravno učešće žena u društvenom, privrednom i političkom životu neophodno. Jedna od realizatorki online radio emisije Zvučna etnografija koja kroz zvučna istraživanja povezuje teorijska promišljanja kulture i iskustava različitih društvenih akterki.
Siniša Cvetić ima 22 godine, pokušava da postane reditelj i filozof, bavi se magijom i antifašizmom. Želi da svojim delima promeni svet i učini da svo zlo nestane.
Nikola Jović je rođen u Novom Sadu gde studira filozofiju. Odrastao u Inđiji gde vrlo rano počinje da se interesuje za pozorišno stvaralaštvo čime se u slobodno vreme bavi i danas, iako sada veću ljubav i satisfakciju dobija bavljenjem filmom.

NAZAD