PROGRAM za datum :: 01/07/2016 Klikni ovde za kompletan program
  Petak, 01/07/2016, 18 : 00 - 02/07/2016
Kikinda Short 11: The New Deal

Jedanaesto izdanje međunarodnog festivala kratke priče Kikinda Short biće održano od 28. 6. 2016. – 2. 7. 2016. Kikindska čitanja zakazana su za 28. i 29. jun, čitanja u Zrenjaninu, Segedinu i Temišvaru slede 30. juna, dok su prva dva dana jula rezervisana za Beograd. Na festivalu će nastupiti 20 autora iz 19 zemalja: Jelena Marinkov (Srbija), Želimir Periš (Hrvatska), Ognjen Spahić (Crna Gora), Arijan Leka (Albanija), Augustin Kupsa (Rumunija), Ilka Pap-Zakor (Mađarska), Bekim Sejranović (Bosna i Hercegovina), Tina Amot (Norveška), Tuve Aro (Finska), Galina Šijan (Ukrajina), Ala Gorbunova (Rusija), Klod Lalumijer (Kanada), Dejvid Bruks (Australija), Rodž Glas (Škotska), Samiha Ali Hrais (Jordan), Aiša Basri (Maroko), Iftah Aloni (Izrael), Pjer Dž. Mejlak (Malta), kao i gost iznenađenja, autor iz Srbije.
Čitanja u Kikindi biće tradicionalno održana u bašti Narodne biblioteke Jovan Popović, u Zrenjaninu će se čitati na platou ispred Gradske narodne biblioteke Žarko Zrenjanin, dok je ovogodišnji beogradski partner festivala KC Grad. Sva čitanja u Srbiji počinju u 21h.
U prostorijama KC Grad 1. i 2. 7. biće održane tribine: Kratka priča u digitalnom dobu, kao i Književnost tokom krize: migracije, sukobi, kapitalizam. Obe tribine počinju u 19h. Knjižara Beopolis će 1. 7. u 18 i 30 ugostiti Dejvida Bruksa, Kloda Lalumijera i Rodža Glasa, koji će čitaocima potpisivati svoje knjige prevedene na srpski jezik.
Podršku festivalu Kikinda Short pružili su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, kao i grad Kikinda.

NAZAD
 
  Petak, 01/07/2016, 23 : 00
Gistro Summer Pop Friday #1

Bašta KC Grada i ovog jula i avgusta biće dom „najletnjijoj“ muzici u gradu. Bez obzira na to da li ste se vratili sa mora, tek idete, ili vam je Ada jedino more ove godine, malo je mesta u Beogradu na kojima ćete moći da uživate uz letnje hitove koji će se vrteti na Gistro Summer Pop večerima. Ispod crveno belih lustera slušamo sve od Beach Boys do Animal Collective, od Wilco do Neil Young, od Rollng Stones do Tame Impala, od New Order do Future Islands, od Kraftwerk do Caribou, od Velvet Underground do Mazzy Star…i još mnogo toga.
Kalifornija ovog leta stiže u Savamalu.   
Tokom jula/avgusta čekaju vas čak 4 takva petka, a prvi će se desiti 1. jula. Početak je  od 23h, pa sve do prvih sunčevih zraka.
Petak, 1. jul, 23h
Ulaz je dž.
musicman: Skoča

NAZAD