PROGRAM za datum :: 20/08/2016 Klikni ovde za kompletan program
  Subota, 20/08/2016, 21 : 00
Alma i Rale Mićić

KC Grad za subotu, 20. avgust, najavljuje nastup jazz dua – Alme Mićić i Raleta Mićića. Dvoje sjajnih jazz muzičara – Alma kao vokal i Rale kao gitarista – svojim solističkim i zajedničkim radom već godinama pomeraju granice umetničkog doživljaja kako studijske tako i live muzike, čime su osvojili njujoršku jazz scenu i stekli pravo i priliku da sarađuju s najvećim imenima i, reklo bi se, legendama jazza i savremene muzike.
Setlistu će činiti katalog standarda i originalnih numera, kao i naročito zanimljivih prerada tradicionalnih pesama iz regiona.
Alma i Rale Mićić završili su Berklee College of Music, gde je i počelo njihovo životno i umetničko partnerstvo. Pored stotina sati snimaka, koji su u formama albuma doživeli nepodeljeno izvrsne kritike u najeminentnijim specijalizovanim časopisima za jazz muziku, i nebrojenih solističkih i zajedničkih nastupa za koje se redovno traži mesto više u prestonici planete, gde su se trajno nastanili 2000. godine, Alma i Rale najviše uživaju u gajenju najslađih plodova zajedničke ljubavi i rada – svoje troje dece.
Alma je pažnju domaće scene devedesetih privukla dance hitom Samo želim da znam, da bi kasnije, kao jazz pevačica izdala tri solistička albuma – Introducing Alma, Hours i Tonight. U pripremi je četvrti, nazvan Moonglow. Naročito je ponosna na svoju saradnju s Mobyjem.
Rale Mićić je svoje mesto na sceni zavredeo kao kompozitor, aranžer i, pre svega, gitarista. Sarađuje s Tomom Harrelom, Peterom Bernsteinom, Donom Friedmanom i drugim muzičkim velikanima. Trenutno završava četvrti album kao lider svog kvarteta i istovremeno radi na grupnom projektu posvećenom Jimu Hallu, nazvanom Inspired.
Svako ko želi da iskusi retku priliku i čuje ovo dvoje umetnika kako zajedno nastupaju, shvatiće šta zapravo znači sinergija – momenat kada dve sile zajedno daju rezultat koji je veći od prostog zbira. Zato, vidimo se u KC Grad, u subotu 20. avgusta.

Cena karte u pretprodaji 700 rsd, na ulazu 900 rsd.

NAZAD