PROGRAM za datum :: 17/09/2016 Klikni ovde za kompletan program
  Subota, 17/09/2016, 19 : 00 - 18/09/2016
Gender noncomformity

Izložba fotografija u produkciji novosadske LGBT grupe Izađi, sa temom „Gender noncomformity“ ima za cilj istraživanje poimanja roda, pola, rodnog identiteta i seksualne orijentacije, kao i približavanje ovih termina široj javnosti. Izložba je koncipirana tako da se kroz deset umetničkih fotografija prikažu ličnosti koje svojim razmišljanjem, oblačenjem i/ili ponašanjem izlaze iz društveno prihvatljivog okvira poimanja pola i roda. Kako bi se izbeglo kopiranje fotografija, odabrani model je u saradnji sa šminkerima, kostimografima i fotografom, proučavao odabrane ličnosti i predstavio ih što je verodostojnije bilo moguće.
Izložbu prati i štampani materijal u vidu brošure koja sadrži sve potrebne informacije o terminima gender nonconforming, gender variance, rodni identitet, seksualna orijentacija itd, kao i detalje o životu svih prikazanih ličnosti.

NAZAD
 
  Subota, 17/09/2016, 20 : 30
#SERGINA’S STIMULATINGLY SEXY SIMULTANOUS SIMUATION OF HERSELF

Kulturni centar Grad 17. septembra performans ugostiće #SERGINA’S STIMULATINGLY SEXY SIMULTANOUS SIMUATION OF HERSELF  britanske umetnice Elly Clarke sa početkom u 20.30h. U pitanju je projekat u nastajanju zasnovan na istraživanju post-telesnih rodnih identiteta i seksualnosti na Internetu.
#SERGINA je rodno ambivalentna, više lokacijska drag queen, ostvarenje britanske umetnice Elly Clarke (ali i drugih performera) koji peva i izvodi pesme kako  virtualno, tako i realno, o ljubavnim, egzistencijalnim i seksualnim težnjama  u svetu koji sve više doživljavamo putem ekrana. U društvu koje progresivno teži narcisoidnosti, #SERGINA je istovremeno svačiji i ničiji #selfie. Ona ujedno dostupna i   nedodirljiva. Ona je slika i ograničena je vlastitim telom/telima. Ona je samoproklamovana trećerazredna zvezda. Njena suština je iznošena na različitim telima. Ona se takmiči sa sopstevnom slikom  i najčešće gubi.
U pitanju je polučasovni uvežbani live performans #SERGINA numera koji će biti simultano izveden od strane  četiri #SERGINA  umreženih tehnologijom, koje će performans izvesti uživo pred publikom. Na svakoj od lokacija, #SERGINA će biti će biti delom izbrisana i prekrivena vlastitim likom projektovanim sa različitih meridijana. Reč je o ogromnom 3D Google Hangoutu, gde je svaka od njih  simulacija originala čija je autentičnost i sama sumnjiva.

Istovremeno, Elly Clark će izvesti #SERGINA-u brajtonskom teatru Marlborough Theatre u, Katy Pendlebury izvešće je u galeriji Fabrica, dok će ga Thomas Doherty izvesti u berlinskom umetničkom prostoru Silver Future, a Vladimir Bjeličić u beogradskom KC Gradu.

Beogradska publika imala je već prilike da vidi performans u galeriji G12HUB krajem prošle godine, a dopunjeno izdanje koje će biti izvedeno u KC Gradu  poručeno je od strane galerije Fabrica u saradnji sa Brighton Digital Festival, a prenos će biti omogućen na #SERGINA Youtube kanalu:
https://m.youtube.com/channel/UCoIcthG1GopxFhGlBCOepQw

Više informacija o #SERGINA performansima možete pronaći na sledećim linkovima:

Facebook: https://www.facebook.com/ser.gina3
Vimeo: https://vimeo.com/sergina
Soundcloud: https://soundcloud.com/ser-gina
Instagram: http://www.instagram.com/serg1na
YouTube: https://m.youtube.com/channel/UCoIcthG1GopxFhGlBCOepQw
Tumblr: http://theultimatesergina.tumblr.com/

NAZAD
 
  Subota, 17/09/2016, 22 : 00
Midnight Orient

Subota 17. septembar će biti kulminacija kada je u pitanju veče poznato kao MIdnight Orient. Kroz pustinjsku oluju vrelih melodija i ekstatičnih ritmova povešće vas 6 hrabrih jahača - Schwabe, Brka, Banda Panda, WC7, Why Bane Why i Lule. Ovo će ujedno biti i najava specijalnih gostovanja koja nas očekuju u KC Grad-u tokom narednih meseci.

Ulaz: besplatno do 23h. Nakon 23h 300 rsd.

NAZAD