PROGRAM za datum :: 19/09/2016 Klikni ovde za kompletan program
  Ponedeljak, 19/09/2016, 19 : 00
Delikatesni ponedeljak - Noć istraživača

U susret 11. Noći istraživača, koja će se pored Beograda 30. septembra održati u još deset gradova Srbije, kao i u više od 250 gradova Evrope, mladi istraživači pozivaju sve zainteresovane da 19. septembra u 19 časova dođu u KC grad na Delikatesni ponedeljak.
Pored zanimljivog naučno-istraživačkog menija, spremljenog s mnogo naučnog znanja i ljubavi, svi posetioci Delikatesnog ponedeljka imaće priliku da saznaju više o projektu „ReFocus“ Noći istraživača koji će poslednjeg petka u septembru (30.9.) od 17 do 22 časa u Beograd doneti ozbiljnu naučnu zabavu, mogućnost za upoznavanje naučnika i njihovih istraživanja, takmičenja, kvizove i igre, ali i radionice i eksperimenate gde će na interaktivan način svi zainteresovani dobiti dokaz koliko je nauka važna i neophodna.
Noć istraživača finansirana je iz programa „HORIZON 2020“ koji predstavlja najveći program Evropske unije za istraživanje i inovacione delatnosti, a u okviru potprograma Marija Sklodovska Kiri.

NAZAD
 
  Ponedeljak, 19/09/2016, 20 : 00 - 02/09/2016
Dejan Klement - The Artist Is Dead

Dejan Klement se publici KC Grada predstavio svojim video ostvarenjem u okviru prošlogodišnjeg Queer salona Sterortipi. Rad je bio zapažen zbog primene zahtevnih m uz upotrebu pomenutog metoda, ali uz veliku dozu ironije, jer se čak i sam naslov poigrava sa poznatom izložbom Marine Abramović.

Oko tela se dalje razvija niz situacija koje će se u pet zasebnih foto-dokumentarnih celina prikazivati u sekvencama tokom trajanja izložbe. Ovakav izbor građenja postavke tokom njenog trajanja zahteva dodatno angažovanje publike, ukolikoetoda stvaranja, te korišćenja tela kao umetničkog medijuma. Može se reći da Klement primenjuje Abramović metodu, ali ne bez kritičnosti i preispitivanja njenih dometa, što će i postavka The Artist is Dead potvrditi.

Naime, autor će preispitivati sopstvenu smrt, otuda i jasan naziv izložbe, kroz zahtevnu multimedijalnu postavku sastavljenu od fotografsko-dokumentarnih celina, čija će se otvaranja dešavati postepeno tokom trajanja izložbe, praćenih video radovima, te dodatnim elementima poput knjige žalosti koja omogućuje interaktivnu vezu sa publikom.

Postavka je jedan svojevrsni simulakrum koji se formira oko moguće situacije, dakle smrti umetnika, a kako bi se ispitale projekcije koje takav događaj ima na umetničkoj sceni. Simulakrum se upotpunjuje centralnom instalacijom, izloženog tela „mrtvog“ umetnika, u pokrovu. Umetnik je prisutan ali i odsutan i to istovremeno, ako se prihvate svi postulati simulakruma: telo je medijum želi da isprati celinu u potpunosti, a razlog za to navodi Klement: „Sve umetničke forme od visoke do popularne, izuzev lepe umetnosti od svoje publike dobijaju mnogo više posvećenosti i najčešće nisu besplatne i dostupne svima. Neka ova izložba bude neka vrsta socijalnog eksperimenta, na osnovu kojeg ćemo saznati i učinkovitost ali i to kako raznovrsna publika reaguje na ovakav izazov.“

Pozivamo Vas na otvaranje izložbe, u ponedeljak 19. septembra od 20 časova, kada ćete saznati i ostale datume kako biste mogli da ispratite celokupni sadržaj postavke. Izložba će u Velikoj galeriji biti otvorena svakog radnog dana od 14 do 20 časova.

NAZAD
 
  Ponedeljak, 19/09/2016, 20 : 00 - 02/10/2016
Dejan Klement - The Artist Is Dead

Dejan Klement se publici KC Grada predstavio svojim video ostvarenjem u okviru prošlogodišnjeg Queer salona Sterortipi. Rad je bio zapažen zbog primene zahtevnih metoda stvaranja, te korišćenja tela kao umetničkog medijuma. Može se reći da Klement primenjuje Abramović metodu, ali ne bez kritičnosti i preispitivanja njenih dometa, što će i postavka The Artist is Dead potvrditi.

Naime, autor će preipitivati sopstvenu smrt, otuda i jasan naziv izložbe, kroz zahtevnu multimedijalnu postavku sastavljenu od fotografsko-dokumentarnih celina, čija će se otvaranja dešavati postepeno tokom trajanja izložbe, praćenih video radovima, te dodatnim elementima poput knjige žalosti koja omogućuje interaktivnu vezu sa publikom.
Postavka je jedan svojevrsni simulakrum koji se formira oko moguće situacije, dakle smrti umetnika, a kako bi se ispitale projekcije koje takav događaj ima na umetničkoj sceni. Simulakrum se upotpunjuje centralnom instalacijom, izloženog tela „mrtvog“ umetnika, u pokrovu. Umetnik je prisutan ali i odsutan i to istovremeno, ako se prihvate svi postulati simulakruma: telo je medijum uz upotrebu pomenutog metoda, ali uz veliku dozu ironije, jer se čak i sam naslov poigrava sa poznatom izložbom Marine Abramović.
Oko tela se dalje razvija niz situacija koje će se u pet zasebnih foto-dokumentarnih celina prikazivati u sekvencama tokom trajanja izložbe. Ovakav izbor građenja postavke tokom njenog trajanja zahteva dodatno angažovanje publike, ukoliko želi da isprati celinu u potpunosti, a razlog za to navodi Klement: „Sve umetničke forme od visoke do popularne, izuzev lepe umetnosti od svoje publike dobijaju mnogo više posvećenosti i najčešće nisu besplatne i dostupne svima. Neka ova izložba bude neka vrsta socijalnog eksperimenta, na osnovu kojeg ćemo saznati i učinkovitost ali i to kako raznovrsna publika reaguje na ovakav izazov.“
Pozivamo Vas na otvaranje izložbe, u ponedeljak 19. septembra od 20 časova, kada ćete saznati i ostale datume kako biste mogli da ispratite celokupni sadržaj postavke. Izložba će u Velikoj galeriji biti otvorena svakog radnog dana od 14 do 20 časova.

NAZAD