PROGRAM za datum :: 09/10/2016 Klikni ovde za kompletan program
  Nedelja, 09/10/2016, 15 : 00
Beograd Svetlosti - SVETLUCANJE

Ove godine Beograd svetlosti pažnju fokusira na esenijalnu srž svetlosti i na obeležavanje jubileja – 160 godina od rođenja Nikole Tesle. Radionicom Svetlucanje 2016 zvanično pokrećemo naš dugogodišnji san o osnivanju Mobilne laboratorije svetla sa kojom u narednim godinama krećemo na put novih avantura i eksperimentalnih svetlosnih istraživanja.
Glavnu inspiraciju za radionicu ove godine pronalazimo u sadržajima izložbene postavke Spektri, izložene u Velikoj galeriji KC Grad. Uz stručno vođenje kustosa Centra za promociju nauke, školarci će imati jednistvenu priliku da  saznaju kako nastaju boje svetlosnog spekta, šta su elektomagnetni talasi i mnoge druge svetlosne zanimljivosti.
Svetlucanje se tradicionalno organizuje u saradnji sa obrazovnim ustanovama u Beogradu.

Dobrodošli u BEOGRAD SVETLOSTI!

Decija radionica "Svetlucanje" 9 oktobar 15.00 - 18.00h, KC Grad
Prijave za ucesce na radionici slati na: info@belgradeoflight.com

NAZAD
 
  Nedelja, 09/10/2016, 20 : 00
Premijera filma Just Vivaldi

Just Vivaldi je prvi amaterski dokumentarni film u režiji Lui Kloi i prati živote LGBTIQ osoba u Srbiji. Snimljen crno belom tehnikom, Just Vivaldi crno na belo prenosi priče običnih, okolini neobičnih, ljudi koje od većine razlikuje samo njihova seksualnost.
Takođe i prikupljamo hranu za napuštene životinje, i svako ko je zainteresovan ukoliko želi može poneti konzervu. Posle filma nas očekuje i kratka debata o njemu.
Vidimo se ! :)

NAZAD