PROGRAM za datum :: 12/10/2016 Klikni ovde za kompletan program
  Sreda, 12/10/2016, 18 : 00
Renderings

Tokom septembra i početka oktobra u okviru međunarodnog projekta razmene umetnika "Frontiers in Retreat" boravili su finski umetnici Maria Naab i Janne Teeri. Njihova umetnička praksa je eklektična, radovi su često efemerni, a zasnivaju se na interakciji umetnika sa svakodnevicom. Materijal sa kojim rade je često u društvu viđen kao višak, to su često materijalni tragovi ljudske delatnosti. Kompleksni krug njihovog umetničkog izraza predstavlja otkrivanje - prikupljanje - gomilanje - eksperimentisanje sa objektima - prezentacija i dokumentacija.

Maria i Janne su diplomci finske Akademije likovnih umetnosti u Helsinkiju (2011) i Satakunta Univerzitetu primenjenih nauka, Školi lepe umetnosti Kankaanpaa (2009). Zajedničke projekte realizuju od kraja 2008. godine. Umetnički duo je nagrađen titulom mladi umetnik godine za 2014. od strane Tampere Muzeja u Finskoj. Skorašnje realizovane zajedničke izložbe uključuju: Mesh at EMMA - Muzej savremene umetnosti Finske, Tuntemattomien juhlien jaanteet, u Tampere Muzeju (2014), Thingness u Pori Art Museum (2013), Indication of Spring, galerija Anhava, Helsinki (2012), Schwarzwald wird immer bunter, T66 Kulturwerk, Freiburg, Nemačka (2012), A place for everything and everything in its place u Helsinškom umetničkom muzeju (2011).

"Frontiers in Retreat" je petogodišnji internacionalni rezidencijalni projekat konstruisan oko ideje razmene umetnika, započet krajem 2013. godine i trajaće do jeseni 2018. Delujući polako i sigurno ovaj projekat podržava umetnička i multidisciplinarna istraživanja, produkciju, diskusije i izložbe. U projekat je uključeno 24 umetnika i umetnica iz cele Evrope koji su su pozvani od strane sedam rezidencijalnih centara iz sedam država. Većina ovih lokacija je smešteno daleko od urbanih područja i to u nekim od najranjivijih ekosistema poput glečera, arhipelaga, starih šuma, planinskih sela, što omogućava umeticima i umetnicama da se radove inspirisane ekologijom, što je i osnovna ideja oko koje je projekat i nastao.

U svojoj finalnoj prezentaciji predstaviće radove i ideje koji su inspirisani boravkom u Srbiji, u Beogradu i Sirogojnu. Podeliće sa nama svoje misli i dnevnik putovanja po Srbiji, fotografije i priče. Umetnički duo Nabbteeri će ove večeri prezentovani svoje aktuelne radove u nastanku, 3D animacije i kolaže. Takođe, verbalno i vizuelno će prikazati svoja ostala oktrića i pronalaske iz svog obilaska. Ideja prezentacije je da se na neformalan i deskriptivan način, kroz razgovor sa umetnicima, zaokruži njihov šest nedelja dug boravak.

NAZAD
 
  Sreda, 12/10/2016, 21 : 00
Jazz u Gradu - WOODCOCK GROUP

Woodcock Group je bend koji izvodi autorsku muziku i postoji od 2009. godine. 2011. izlazi prvi album ''Water Stories'' za Sunset Jazz Recordings iz Njujorka. Ovaj sastav je bio i muzička osnova multimedijalnog projekta Serbian Jazz BRE, u okviru koga su snimljena još dva albuma. Nastupali su na mnogim domaćim i evropskim jazz festivalima, a trenutno nastupaju i u okviru sastava ''Napeti kvintet'' kao prateći bend poznatog autora, repera, književnika – Marčela.

Sastav čine:
Aleksandar Jovanović Šljuka – klavir, kompozitor
Marko Fabry – bas
Aleksandar Cvetković – bubnjevi
Specijalni gost: Max Kochetov - saksofon

Cena karte 200 rsd 

NAZAD