PROGRAM za datum :: 04/11/2016 Klikni ovde za kompletan program
  Petak, 04/11/2016, 21 : 00
EFEMERNE KONFESIJE - songovi o dekadenciji, raskošu, ljubavi i mržnji  

Nakon velikog razotkrivanja na BEFEM festivalu prošle godine, tajnovito poznata i slatko otrovna, Markiza De Sada, lucidna potomkinja ruskog revolucionara i nemačke aristokratkinje, ponovo će predstaviti jednu od svojih najvećih tajni upravo u Beogradu, gradu kome se željno vraća. Pod sjajem lampiona i reflektujućih talasa desiće se repriza audijencije mlade, opasne emotivne punk ratnice, Markizine pulenke, kompanjonke i štićenice Johane Helmut Kol. Međutim, harmoniju odnosa narušava opsena superdekadentne zvezde Dekadence koja je u prošlosti upropastila Markizinu blistavu filmsku šansu. Atmosferu dopunjuju muzički tobogani ludog pijaniste Fritz Kleina. Ne propustite  neponovljivi scensko-vokalni spektakl prepun grehova, intriga i skandala!

Specijalni gosti:
AH AHILEJ!
Dj support:
Illillillillill
--------

Markiza de Sada
Fatalna zavodnica, bastard ruskog revolucionara i nemačke aristokratkinje. Priča se da je u naletu strasti ubila ljubavnika i od tada luta gradovima Evrope u potrazi za zabavom. Sumnjivog morala, nezasitih seksualnih apetita, nepobediva je u obaranju ruke, vešta sa mačem i prva u ispijanju cele boce absinta. Obavijena velom misterije, besprekornog stila, pažljivo bira svoje drušvo, ne ide nigde bez vozača.
https://www.facebook.com/markizadesada/

Dekadenca
Dekadenca  je proizvod velike ljubavi prema sceni, mjuziklu, brodvejskim i holivudskim divama koje su “veće od života” i koje zahvaljući svojoj veličini opstaju usprkos prolaznosti vremena. Njeno ime dolazi iz mjuzikla Cabaret i lika Sally Bowles koja često ponavlja frazu “Divine decadence!” Ista je takođe suptilna posveta drag performeru Divine, koji je bio krupnija dama sa stavom, stilom i obrvama. Svojim nastupom pokazuje kako je drag forma umetnosti koja obuhvata scenski pokret, glumu, slikanje i pevanje.
https://www.facebook.com/MotherDekadenca/

Johana Helmut Kol
Nepoznatog porekla, po boji koze sumnja se da potiče sa Bliskog Istoka. Večita ratnica, pobunjenica i pasionirana sokolarka, ona zna da dobije, ali da gubi. Sklona radikalnim ideologijama, u svakoj kafani, u svakoj luci na kraju veceri obara ruke sa mornarima. Nesudjena polusestra Nine Hagen, prva prosla kroz rupu u Berliskom zidu, zbog čega sebe smatra detetom revolucije. Često fantazira o mirnom zivotu u skotskom skvotu.

Pijanista Fritz Klien
Vucibatina i krijumčar, prakticira radikalne seksualne prakse i sporadično egipatsku alhemiju. Pijanista, majka je jednog muskog deteta i veliki ljubitelj kablova. U slobodno vreme je piroman, mit je da se rodio golobrad. Žene tvrde da mu je glas nalik Klerku Gejblu, dok ga muškarci preziru zbog nemilosrdnosti u kartaškim okršajima i uspesima na buvljacima. Untrašnji džep njegovog sakoa je pravi kabinet retkosti, krasi ga buka sovjetski časovnika na navijanje.

AH AHILEJ!
Udar postdada meteorita, spoj različitih nadražaja, indukator telesnog rasplinuća. Zbornik  sarkazma, kabinet opksurnih fraza I izraza, lek za uznemireni duh, jednostavno Eureka! Birokratski rečeno – bend je osnovan 1999. godine, a čine ga  Đorđe Branković, Aleksandra Kovačević i Dragan Novković.
https://www.facebook.com/ah.ahilej.5
https://soundcloud.com/ah-ahilej

illillillillill
On je nepobedivi romantik, stari obijač beogradskog densflora. Zanose ga uzbudjivi vokali, haos u hausu, šansone i drama, a te prepoznatljive queer-a-billy plesne pokrete izazivaju masni bas i disko fantazije.
https://www.mixcloud.com/illillillillill/

cena ulaznice: 300RSD

NAZAD