PROGRAM za datum :: 24/11/2016 Klikni ovde za kompletan program
  Četvrtak, 24/11/2016, 19 : 00
Žudnja

ŽUDNJA po prvi put u svojstvenom i toplom ambijentu KC Grada.

Galeriju Kulturnog centra pretvorli smo u pozorišni prostor i obnovili Žudnju u intimnom okruženju s pogledom na reku i prugu.

24. novembra // četvrtak// 19.00h

ŽUDNJA
Inspirisano žudnjom Sare Kejn i Sarom Kejn


// INFO o kartama //

Cena karte: 500 RSD
Cena karte za srednjoškolce, studente i penzionere je 300 RSD


Rezervišite svoju kartu:
- telefonom na broj: 0603008886
- Gradstor KC Grad-a, svakog dana od 17 do 20h


ŽUDNJA
Inspirisano žudnjom Sare Kejn i Sarom Kejn

Koncept i režija: Vojislav Arsić

Umetnička savetnica: Milena Bogavac

Ko-autori i izvođači: Đorđe Živadinović Grgur, Jovan Zdravković, Marko Panajotović i Uroš Novović

Montaža zvuka i orginalna muzika: Ivan Mirković Bambi (Marko Nastić – Ljubav)

Produkcija: Maja Josić, Jovana Janjić i Aneta Goranović
PR i protokol: Marina Ugrinić i Aleksandra Babić
Dizajn: Sanja Drakulić
Priprema za štampu: Marko Zuber
Fotografije: Jelena Janković
Video: Ivan Stojiljković

Majstor tona i svetla: Slobodan Lazarević

Produkcija: KC Grad, Centar E8 I KPGT
Podrška: FOUR DOTS, Eurofoam
Tehnička podrška: Production Pool

Zahvaljujemo se Vlatku Iliću i Borutu Šeparoviću što su sa engleskog na naš jezik preveli Sarin orginalni tekst «Crave». Hvala Marku Berkešu na inspirativnim razgovorima o izgledu scene.

Predstava «Žudnja» nastala je kao direktan odgovor na potrebu. Potebu autora. Potrebu zajednice. Potrebu pozorišta. Sadržaj predstave nastao je dekomponovanjem i ponovnim komponovanjem osnovnog teksta, dok autori predstave stoje pred vama i sa vama dele svoje sadržaje: poetske, ispovedne i lične, referušići se na komad «Žudnja», ali i na druge Sarine drame i njenu biografiju.

Sara Kejn, savremena engleska dramaturškinja, preminula je nakon dva uzastopna pokušaja samoubistva, sa samo 28 godina. Njene drame su svedočanstvo o duhovnoj praznini čoveka, o tragediji empatije u kapitalističkom svetu i izmenjenim vrednostima koje nam sistem nalaže. Biografija Sare Kejn je poput biografija tragičnih rok velikana. Za 28 godina života napisala je pet drama zbog kojih su je isprva osporavali i vređali, da bi je kasnije svrstali među najvažnije autore s kraja 20. veka. Za njeno dramsko stvaralaštvo, vezuju se epiteti: brutalizam, surovost, zastrašujuće do usijanja, ekstremne emocije... Pisci njenih biografija kažu da nikad nije postala pesnikinja. Publika u njenim dramama prepoznaje poeziju. Iako njeni komadi predstavljaju prekretnicu u angažovanom savremenom pozorištu, javnost je često, malograđanski, više zainteresovana za njen lični život ispunjen razočaranjem, depresijom i samoubistvom, nego za anarhiju duše o kojoj je pisala.

Preslikavajući medijski senzacionalizam na pozorište, Sara Kejn prikazuje trivijalnog, otupelog čoveka koga još jedino smrt može da uzbudi. O tome piše Sara Kejn, autentično, šekspirovskim jezikom, izazivajući kod pojedinaca u publici teško dostižnu katarzu.

«Žudnja» je prvi put izvedena 1998. godine u Edinburgu. Tekst je u početku predstavljen pod autorskim pseudonimom Marie Kelvedon. Sara je koristila pseudonim kako bi se izbegla uticaj svoje reputacije vezane za nasilje iz predhodnih drama.

NAZAD
 
  Četvrtak, 24/11/2016, 21 : 00
GistroPop četvrtak

Ove nedelje GistroPop se vraća u KC grad u četvrtak. To znači da ćemo pored standardnih „vikend hitova“ slušati i sve one „male“ pesme koje su često veće od života.  U četvrtak 24. novembra od 21h, na obodu Savamale sa nama piju čaj Leonard Cohen, Richard Hawley, Miles Davis, Tom Waits, Radiohead, Wilco, Billie Holiday, Sonic Youth, My Bloody Valentine, Can, Tame Impala, Nick Drake, Cat Power, PJ Harvey, The Cure i mnogi drugi.
Vikend je iza ćoška, a teško da možete zamisliti bolje zagrevanje od četvrtka uveče provedenog uz eklektične GistroPop hitove.
početak: 21h
ulaz: dž
musicman: Skoča

NAZAD