PROGRAM za datum :: 28/11/2016 Klikni ovde za kompletan program
  Ponedeljak, 28/11/2016, 19 : 00
Delikatesni ponedeljak - Seura, srpsko - finsko društvo

Da li ste gladni? Finska poslovica kaže: “Nälkä on paras kokki”. ”Glad je najbolji kuvar”

Po treći put, prijatelji Finske ,“Seura“ srpsko – finsko društvo, pripremaće za vas tople šarene finske specijaltete.  Na meniju ove godine su čorba od graška, kupus sa mesom na finski način, i ”pulla” – otkrijte sami šta je to u ponedeljak 28. novembra :)

Ovom prilikom se možete uključiti u rad našeg udruženja, koje omogućava učenje finskog jezika, pevanje u horu, humanitarni rad i veliki broj drugih aktivnosti i druženja u svrhe upoznavanja sa finskom kulturom i načinom života.

Cena bona 150 dinara. Svi prihodi od bonova su namenji za novogodišnje paketiće malim učesnicima akcije „Nacrtaj Deda Mraza“.

NAZAD
 
  Ponedeljak, 28/11/2016, 20 : 00 - 11/12/2016
Jelena Marjanović - Roba

U ponedeljak 28. novembra otvaramo izložbu Roba, slikarke Jelene Marjanović. Marjanović je diplomirala slikarstvo 2005. godine u klasi profesora Koste Bunuševca, na Akademiji lepih umetnosti.  Aktivno izlaže od 2005. godine na grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Izlagala je grupno u Firenci, Lisabonu, a ovogodišnju samostalnu izložbu imala je i u Gradskoj galeriji u Kotoru. Publici KC Grada predstaviće se prvi put, a to će joj biti druga samostalna izložba u 2016. godini.

Autorka se već duže vreme bavi temom konzumerizma odnosno njegovog uticaja na savremenog čoveka, fokusirajući se u svojim slikama na scene svakodnevice, na pokušaje aktera da budu srećni, ali u unapred zadatim okvirima kapitalizma. Međutim u Velikoj galeriji prikazaće korpus slika pod nazivom Roba, koji se bavi jednim od aspekata konzumerizma, a kako sama navodi: „Izložbu Roba čini serija radova inspirisanih svakodnevnom rutinom. Telo i garderoba najčešći su motivi u mojim najnovijim radovima i koristeći ih kao likovne elemente, poigravam se logikom njihovog odnosa i tako istražujem nove mogućnosti figurativnog izraza.

Naziv izložbe je nastao kao uzročno posledična veza između ženskog tela kao predmeta manipulacije u kapitalističkom društvu i garderobe kao sredstva kojim se manipuliše. Nejasna je granica između konzumenta i onog što se konzumira i tako sve postaje roba i roba postaje sve.”

Izložba se otvara u 20 časova, a trajaće do 11. decembra. Radno vreme galerije je svakog dana od 14 do 20 časova.

NAZAD