PROGRAM za datum :: 12/12/2016 Klikni ovde za kompletan program
  Ponedeljak, 12/12/2016, 19 : 00
Delikatesni ponedeljak - Najkraći dan by Filmkultura

Delikatesni ponedeljak posvećen Najkraćem danu održaće se u ponedeljak 12. decembra sa početkom u 19h, a za vas će ovom prilikom kuvati članovi Filmkulture!

Najkraći dan je jednodnevna manifestacija koja se održava 21. decembra, na najkraći dan u godini, koji je zbog svoje simbolike proglašen za Svetski dan kratkometražnog filma, te se kao takav obeležava širom sveta. U saradnji sa Evropskom filmskom akademijom, Filmkultura ove godine organizuje četvrti Najkraći dan, u Dvorani Kulturnog centra Beograda i u Bioskopu Fontana. Na ovim lokacijama, očekuje vas bogat program kvalitetnih kratkometražnih filmova, a ovogodišnje izdanje Najkraćeg dana obeležiće  nova programska celina sačinjena od dečijih filmova namenjenih osnovcima, kao i fokus na Slovački kratkometražni animirani film. Tradicionalno, u večernjem terminu očekuje vas i ekskluzivna EFA selekcija sa izborom najboljih ovogodišnjih evropskih kratkih filmova.
Više informacija na sajtu: najkracidan.com

Filmkultura je udruženje posvećeno edukaciji u oblasti audiovizuelne kulture i umetnosti, čiji su ciljevi obrazovanje i stimulacija kritičkog mišljenja. Poseban fokus ovakvog programa je na deci i omladini, a pogotovo na njihovom inicijalnom uvođenju u kulturu audiovizuelnih medija. Filmkultura takođe podstiče povezivanje i usavršavanje autora i profesionalaca iz audiovizuelnih umetnosti, sa posebnim naglaskom na filmsku delatnost. Ideja je da se povrati kultura odlaska u bioskope i kultura gledanja audiovizuelnih sadržaja uopšte, ali i da se svest publike potkrepi teorijskim znanjima iz navedenih oblasti. Najkraći dan je jedan od projekata koje Filmkultura sprovodi već nekoliko godina za redom, a više o njihovom radu možete saznati na oficijalnom sajtu (www.filmkultura.org) ili Fejsbuk stranici.

Pridružite se na kratkom obroku da podržimo kratki film!

NAZAD
 
  Ponedeljak, 12/12/2016, 20 : 00 - 15/12/2016
22 SLIKE ALTERNATIVNE STVARNOSTI - Nenad Milovanović

Ponedeljak 12. decembar rezervisan je za otvaranje specifične izložbe autora koji nije formalno obrazovan kao slikar. U pitanju je advokat Nenad Milovanović koji će predstaviti svoje 22 slike alternativne stvarnosti.
Diplomirao je na Pravnom fakultetu. Radi u Beogradu kao advokat od 1987. godine. Slikarstvom je počeo da se bavi 2007. godine. Ovo je prvi put da izlaže svoje radove.
Inspiraciju za svoje slike umetnik nalazi u ljudskim licima, imaginarnim gradovima, stvarnim dešavanjima, ali i događajima iza ”vrata percepcije”. U njegovim radovima, pored elemenata onoga što smo navikli da smatramo stvarnošću, ponuđen je uvid u onostrani, natprirodni i nadiskustveni svet; povezivanje nečega što je bilo sa onim šta je moglo da bude. Dvoslojnost likovnog izraza ostavlja nam otvoren put od jedne ka drugoj stvarnosti. Uz pomoć slobodnih asocijacija, simbola, skrivenih formula i intenzivnog kolorita umetnik nas uvlači u svoje iracionalno, u "mistične vizije". Iako alternativna stvarnost koju slika Nenad Milovanović poseduje dozu nevinosti i bajkovitosti, ona u sebi nosi i opasnosti i pretnje.
22 dela, nastala su u desetogodišnjem periodu i čine svojevrstan autobiografski iskaz.

Otvaranje je zakazano za 20 časova a izložba traje do 15. decembra. Radno vreme galerije je od 14 do 20 časova

NAZAD