PROGRAM za datum :: 14/12/2016 Klikni ovde za kompletan program
  Sreda, 14/12/2016, 18 : 00
Frontiers In Retreat - Karl Gifni - prezentacija rada

U okviru projekta Frontiers in Retreat koji okuplja međunarodne umetničke rezidencijalne programe i pokreće multidisciplinarni dijalog o ekološkim pitanjima, od 16. oktobra do 15. decembra gost Artist in Residence programa Kc Grad-a je irski umetnik Karl Gifni. U sredu 14. decembra Karl će u Kc Grad prezentovati rezultate svog boravka u okviru rezidencijalnog programa.
 
Karl je vizuelni umetnik koji istražuje socijalni kapital kroz empirijska istraživanja i performanse, iznoseći to kroz različite aktivnosti poput pčelarstva, rudarstva ili modifikovanja automobila. On radi u eklektičnim okruženjima počevši od uzgajališta morskih konjica, preko crkava do autoputeva.
Tokom svog rezidencijalnog programa, Karl je dokumentovao iskustva koja je stekao za vreme boravka u Sirogojnu. Tokom dve nedelje, koliko je proveo u autentičnom okruženju Sirogojna, boravak mu je poslužio kao inspiracija da napravi kratki nemi film, koji koristi kao alatku u svom radu. Za svoje istraživanje on je osmislio i svojevrsni i jedinstveni kostim koji mu služi kao conversation starter. Taj kostim je u stvari, šareni vuneni džemper sa tradicionalnim motivima proizveden u Sirogojnu.
Trenutno Karl svoje eksperimente i istraživanje socijanog kapitala vrši u Beogradu koristeći javne prostore kao svoju društvenu laboratoriju. Noseći svoj kostim on privlači pažnju prolaznika i prolaznica i na taj način započinje ćaskanje sa njima. Većinu razgovora snima i montira, kako bi od njih napravio svojevrsnu muzičku podlogu za nemi film koji će u potpunosti biti inspirisan boravkom u Srbiji.

Projekat Frontiers In Retreat se realizuje uz podršku EU programa za kulturu i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

http://www.frontiersinretreat.org/
http://www.carlgiffney.com/

NAZAD
 
  Sreda, 14/12/2016, 21 : 00
Jazz u Gradu - CANNONBALL&COLTRANE tribute

Aleksandar Jacimovic-tenor sax
Max Kochetov-alto sax
Ivan Aleksijevic-piano
Milan Pavkovic-double bass
Petar Radmilovic-drums

cena karte 200 rsd

NAZAD