PROGRAM za datum :: 16/01/2017 Klikni ovde za kompletan program
  Ponedeljak, 16/01/2017, 19 : 00
Delikatesni ponedeljak - Queen Victoria Education&Translations i Kuhinja na točkovima

Zajedno možemo više!

Šta povezuje Queen Victoria Education&Translations i Kuhinju na točkovima? Prijateljstvo. Zajednička misija da obrazujemo, da pomažemo drugima da steknu potrebna znanja i veštine koje će im omogućiti da rade, napreduju, budu samostalni članovi društva, a sve to sa puno ljubavi i kroz druženje.
Stoga vas od sveg srca pozivamo na praznično izdanje delikatesnog ponedeljka.
Častite svoja nepca nesvakidašnjim đakonijama, naučite nešto novo, upoznajte divne ljude i pomozite razvoj jedinstvenog Centra za hidroponsko uzgajanje povrća i začinskog bilja.
Budite siti i plemeniti!

NAZAD
 
  Ponedeljak, 16/01/2017, 20 : 00 - 29/01/2017
Aleksandra Dević - Zagrljaj

U ponedeljak 16. januara od 20 sati otvaramo prvu izložbu iz godišnjeg programa galerije za 2017. godinu. U pitanju je postavka pod nazivom Zagrljaj mlade umetnice iz Subotice, Aleksandre Dević. Akademiju je završila u Novom Sadu i to smer novih likovnih medija. Izlagala je grupno i samostalno, ali je takođe uradila ilustraciju knjige ''Ukleta kuca na brdu'' za izdavačku kuću Orfelin. 2015. i učestvovala na land art projektu Panonski put umetnosti.
Koncept postavke Zagrljaj namenjene Velikoj galeriji, angažovan je i tretira temu nasilja kroz jednu paradoksalnu i simboličku prizmu. Dević je počela svoje istraživanje u kulturološkom poimanju zlostavljanja, koje je različito od podneblja do podneblja, a pošto podneblje diktira model vaspitanja, diktira i poimanje zlostavljanja, koje se razlikuje od kulture do kulture. Pretočivši to u inicijalnu inspiraciju Dević uvodi simbolički i paradoksalni element u istraživanje: balon. Kako autorka navodi: „Balon predstavlja,  kako vizuelno tako simbolikom, nešto pozitivno uglavnom viđano u kontekstu slavlja. Strukturom meko i fleksibilno, ovde steže telo do trenutka oticanja i crvenila. Upravo pomoću tog apsurda želim da prikažem dilemu u kojoj se nalazi žrtva nasilja, koja nesumnjivo oseća bol, ali se nekada plaši da mu se odupre.”

Izložba će biti otvorena do 29. januara.

NAZAD