PROGRAM za datum :: 25/01/2017 Klikni ovde za kompletan program
  Sreda, 25/01/2017, 19 : 00
Predstava Žudnja

Žudnja u 2017. godini u predivnom ambijentu KC Grada!

Posle prvog izvođenja predstave Žudnja u Galeriji Kulturnog centra koju smo pretvorili u pozorišni prostor, 25. januara imaćete priliku da u intimnom okruženju, s pogledom na reku i prugu, uživate u najemotivnijoj predstavi Centra E8. Ne propustite!


25. januar // sreda // 19.00h


ŽUDNJA
Inspirisano žudnjom Sare Kejn i Sarom Kejn


// INFO o kartama //

Cena karte: 500 RSD

Korisnici LIGHT CARD-a ostvaruju popust od 30%, te je za njih cena karte 350 RSD.

Popust za grupne posete je 30%. Grupu čini pet i više osoba.

Više informacija i rezervacije karata na broj: 0603008886


Prodaja karata:
- Kc Grad, prodaja karata svaki dan od 14.00h do 20.00h
- Karte možete rezervisati pozivom ili sms-om na broj telefona 0603008886

ŽUDNJA

Inspirisano žudnjom Sare Kejn i Sarom Kejn

Koncept i režija: Vojislav Arsić

Umetnička savetnica: Milena Bogavac

Ko-autori i izvođači: Đorđe Živadinović Grgur, Jovan Zdravković, Marko Panajotović i Uroš Novović

Montaža zvuka i orginalna muzika: Ivan Mirković Bambi (Marko Nastić – Ljubav)

Produkcija: Maja Josić, Jovana Janjić i Aneta Goranović
PR i protokol: Marina Ugrinić i Aleksandra Babić
Dizajn: Sanja Drakulić
Priprema za štampu: Marko Zuber
Fotografije: Jelena Janković
Video: Ivan Stojiljković

Majstor tona i svetla: Slobodan Lazarević

Produkcija: KC Grad, Centar E8 I KPGT
Podrška: FOUR DOTS, Eurofoam
Tehnička podrška: Production Pool

Zahvaljujemo se Vlatku Iliću i Borutu Šeparoviću što su sa engleskog na naš jezik preveli Sarin orginalni tekst «Crave». Hvala Marku Berkešu na inspirativnim razgovorima o izgledu scene.

Predstava «Žudnja» nastala je kao direktan odgovor na potrebu. Potebu autora. Potrebu zajednice. Potrebu pozorišta. Sadržaj predstave nastao je dekomponovanjem i ponovnim komponovanjem osnovnog teksta, dok autori predstave stoje pred vama i sa vama dele svoje sadržaje: poetske, ispovedne i lične, referušići se na komad «Žudnja», ali i na druge Sarine drame i njenu biografiju.

Sara Kejn, savremena engleska dramaturškinja, preminula je nakon dva uzastopna pokušaja samoubistva, sa samo 28 godina. Njene drame su svedočanstvo o duhovnoj praznini čoveka, o tragediji empatije u kapitalističkom svetu i izmenjenim vrednostima koje nam sistem nalaže. Biografija Sare Kejn je poput biografija tragičnih rok velikana. Za 28 godina života napisala je pet drama zbog kojih su je isprva osporavali i vređali, da bi je kasnije svrstali među najvažnije autore s kraja 20. veka. Za njeno dramsko stvaralaštvo, vezuju se epiteti: brutalizam, surovost, zastrašujuće do usijanja, ekstremne emocije... Pisci njenih biografija kažu da nikad nije postala pesnikinja. Publika u njenim dramama prepoznaje poeziju. Iako njeni komadi predstavljaju prekretnicu u angažovanom savremenom pozorištu, javnost je često, malograđanski, više zainteresovana za njen lični život ispunjen razočaranjem, depresijom i samoubistvom, nego za anarhiju duše o kojoj je pisala.

Preslikavajući medijski senzacionalizam na pozorište, Sara Kejn prikazuje trivijalnog, otupelog čoveka koga još jedino smrt može da uzbudi. O tome piše Sara Kejn, autentično, šekspirovskim jezikom, izazivajući kod pojedinaca u publici teško dostižnu katarzu.

«Žudnja» je prvi put izvedena 1998. godine u Edinburgu. Tekst je u početku predstavljen pod autorskim pseudonimom Marie Kelvedon. Sara je koristila pseudonim kako bi se izbegla uticaj svoje reputacije vezane za nasilje iz predhodnih drama.

NAZAD