PROGRAM za datum :: 06/03/2017 Klikni ovde za kompletan program
  Ponedeljak, 06/03/2017, 19 : 00
Delikatesni ponedeljak - Od molekula do ukusa

Studentska sekcija za neuronauke Društva za neuronauke Srbije i ove godine kuva za vas!
Prošlog puta, u našoj neuronaučnoj kuhinji spremali smo vam hranu za mozak, a ove godine smo pripremili nešto pikantnije: akcenat je na čulima i na opažajima – kuvamo za vas hranu za stimulaciju čula.
Od molekula do ukusa –  Kako signal od raznovrsnih sastojaka hrane preko molekularnih i fizioloških interakcija postaje čulni opažaj i uživanje. Želimo da pokrenemo buru senzacija dodatkom aromatičnih detalja i posebno izabranim začinima.
Kao i prošlog puta, naučićete nešto novo i uživaćete u našoj kuhinji. Zbog velike raznovrsnosti, autentičnosti ukusa i “oluje začina” za ovu demonstraciju izabrali smo tajlandsku kuhinju.
Studentsku sekciju za neuronauke i naše aktivnosti povodom Nedelje svesti o mozgu 2017 možete pratiti na našim stranicama:
https://www.facebook.com/BawSrb/
https://neuronauke.org/

NAZAD
 
  Ponedeljak, 06/03/2017, 19 : 00 - 07/03/2017
iimmii

iimmii je projekat globalne kokreacije čiji je cilj da poveže umetnike raznorodnih disciplina, kultura i nacija.
Projekat je počeo 2016 godine kao svojevrstan omaž Dadaizmu u vreme koje po mnogo čemu podseća na vreme u kojem su stvarali Dadaisti.
Svi radovi na predstojećoj izložbi su stvoreni u tandemu autora tako da izložba pre svega ima za cilj da prikaže proces stvaranja, koji kroz kolaboraciju vodi oba autora u nepoznatu teritoriju van uobičajenih granica na koje smo predodređeni kada stvaramo sami.

Projekat je inicijativa Fakulteta primenjenih umetnost u Beogradu a podržan je od strane Ministarstva Kulture i Informisanja republike Srbije.

Više o samom projektu možete naći na sajtu iimmii.org

NAZAD