PROGRAM za datum :: 02/04/2017 Klikni ovde za kompletan program
  Nedelja, 02/04/2017, 19 : 00
Filmovi na putu - Who am I - Nijedan sistem nije siguran

Goethe-Instituti iz Beograda i Sarajeva će tokom 2017. godine po drugi put poslati nekoliko odabranih, najznačajnijih i najboljih filmova u nemačkoj produkciji ili koprodukciji na putovanje po brojnim gradovima Srbije i Bosne i Hercegovine. Ovaj filmski karavan nosi naziv „Filmovi na putu”, a obuhvata filmove prikazane na Berlinalu i filmove ovenčane prestižnom Nemačkom filmskom nagradom. Program je izuzetno žanrovski raznovrstan, a kreće se od urnebesne komedije „Fak ju Gete”, koji važi za najgledaniji nemački film u sezoni 2013–2014, preko uzbudljive filmske biografije „Država protiv Frica Bauera”, koja pruža uvid u odnos zapadnonemačkog sudstva u prvim poratnim decenijama prema nacističkim zločinima, pa sve do suptilne, ali izuzetno intenzivne drame Doris Derije „Pozdravi iz Fukušime”, posvećene susretu mlade Nemice sa japanskom staricom u tom japanskom gradu. Veliku pažnju privući će svakako i glumci. Pored velikana, kao što je Burghart Klausner, tu su i mlade nade, poput Jele Hase, dobitnice Nagrade za zvezdu u usponu na Berlinalu 2016, i Paule Ber, koja je na Filmskom festivalu u Veneciji 2016. nagrađena kao najbolja mlada evropska filmska glumica.

„Filmovi na putu” biće prikazani u filmskim klubovima, programskim bioskopima, kulturnim centrima i bibliotekama – na nemačkom jeziku sa srpskim titlovima.

WHO AM I – NIJEDAN SISTEM
NIJE SIGURAN
Nemačka 2014., 106 min, u boji
Režija: Baran bo Odar
Scenario: Baran bo Odar, Jantje Frize
Uloge: Tom Šiling, Eljas M’Barek, Votan Vilke Mering i dr.
Nagrade: Nemačka  lmska nagrada 2015. za najbolju montažu i za najbolju scenografiju
Benjamin je niko i ništa, kao da je nevidljiv. Kada upozna harizmatičnog Maksa sve će se, međutim, iz korena promeniti. Benjamin i Maks sasvim su različiti, ali imaju jedno zajedničko interesovanje: obojica su hakeri. Zajedno sa nekoliko Maksovih drugova njih će dvojica osnovati suberzivnu hakersku grupu KLEJ, čije će akcije pogoditi duh čitave generacije. Benjamin će tako po prvi put u životu istinski pripadati nekoj grupi i učestvovati u nekom zajedničkom poduhvatu. Hakerska grupa ubrzo će, međutim, privući pažnju nemačke policije, tako da njihove zabave neće više biti nimalo bezazlene.

NAZAD
 
  Nedelja, 02/04/2017, 21 : 00
Sonic Jesus

SONIC JESUS ponovo u Beogradu!

Nedugo pošto su se oformili 2012, bend iz italijanskog gradića Doganela Di Ninfa izdao je svoj prvi EP koji je odmah rasprodat, a zatim je usledio i njihov neverovatan londonski debi u klubu The Shacklewell Arms. Dva puta su se našli na uticajnoj kompilaciji „Reverb Conspiracy“ (Fuzz Club Records) i u tom periodu započeli su intenzivne turneje po Evropi. Stigli su da nastupaju i sa Damo Suzukijem i sarađivali sa islandskim umetnikom Jonom Samundurom (Nonni Dead) iz Dead Skeletons koji je dizajnirao omot EP-ja i koji im se pridružio na bini tokom nastupa na festivalu Eindhoven Psych Lab 2014.

U aprilu 2015. objavljuju impresivan debi album „Neither Virtue Nor Anger“ koji je takođe u kratkom roku rasprodat. Ovaj dupli album je pravo remek delo i brzo je dostigao kultni status među fanovima. Usledila je još jedna velika turneja po Evropi, u okviru koje su posetili i Srbiju i održali nekoliko nezaboravnih koncerata.

10. marta 2017. Sonic Jesus objavljuju svoj drugi studijski album „Grace“ koji probija granice iz prošlosti i nosi zvuk benda ka melodičnim očaravajućim horizontima i modernim ritmovima, čime je glavni kompozitor Tiziano Veronese otkrio i svoj pop senzibilitet. Tama u Sonic Jesus atmosferi i dalje postoji, ali je njihov hipnotično-psihodelični dron evoluirao u šarmantni synth/coldwave/post-punk.

http://www.sonicjesus.com/
https://www.facebook.com/sonicjesus/
https://www.youtube.com/user/TheSonicjesus

Kao gosti nastupiće beogradski rokenrol/electro bend Auf Wiedersehen. Izbegavajući svaka tačna žanrovska određenja muzika benda se najšire može okarakterisati kao snažni elektronski gruv u kombinaciji sa rokenrol i bluz gitarama. Koncertno izvođenje je otvorenije forme, sa elementima improvizacije. Juna 2016. Auf Wiedersehen izdaju svoj debi album.

https://soundcloud.com/aufwiedersehen-band

Snažan zvuk i melodije koje stvaraju Sonic Jesus i Auf Wiedersehen odvešće vas na nezaboravno muzičko putovanje!

KC Grad / nedelja 2. april / 21:00.

Karte u pretprodaji: šank KC Grada, pab Brod, bife Chilton
Pretprodajna cena ulaznice: 700 dinara, na dan koncerta 1000 dinara.

https://www.facebook.com/kosmonautbooking/
http://badmusicforbadpeople.com/

NAZAD