PROGRAM za datum :: 23/04/2017 Klikni ovde za kompletan program
  Nedelja, 23/04/2017, 16 : 00
Dialogues *special edition* / Alternative Futures: Istanbul talk

Gradska Gerila u saradnji sa KC Gradom Vas poziva na da nam se 23.aprila od 16h u KC Gradu pridružite na specijalno izdanje Dijaloga -
Dialogues *special edition* / Alternative Futures: Istanbul talks u okviru koga će se predstaviti istaknuti umetnici, agencije, inženjeri, dizajneri i akteri kreativne industrije Istanbula.

Ovoga puta Alican Okan, Ebru Yetiskin, Gizem Renklidag, Pinar Akkurt, Candas Sisman iz NOHlab-a, Nerdworking i Cihan Cankaya u neformalnom razgovoru podeliće sa nama svoj rad, projekte kao i poglede na svet i novomedijsku scenu Istanbula i Evrope.

Danas, umetnička dela, projekti i proizodi koji su u direktnoj korelaciji sa alternativnom budućnošću  u decenijama koje dolaze, pokazujući svet u nastajanju, oblikuju naša očekivanja na polju tehnologije, politike i generalno društva.

Alternativne ideje budućnosti postaju stvarnost kroz forme interaktivnih izložbi, proizvoda, demonstracija kao i “behind the scene” projekata.

Međutim neka kritička pitanja su i dalje aktuelna:

Kako možemo kreirati alternativnu budućnost u kojoj ne proizvodimo propagandu za korporacije i vlade iz budućnosti?

Kako možemo pobeći od mainstream-a futurističke estetike i stvoriti alternativne načine postojanja?
__________________________

Dijalozi predstavljaju ciklus neformalnih razgovora sa ciljem deljenja kako uspeha, tako i neuspeha, radi podizanja svesti o značaju neformalnog obrazovanja i ličnog razvoja. Jedanput mesečno, diskusije vode uspešni predstavnici raznih oblasti, kao što su umetnost, kultura, mediji ili tehnologija. 

Ovaj događaj organizuje Gradska Gerila u saradnji sa KC Gradom uz podršku Goethe-Instituta u Beogradu.
www.cityguerilla.org
https://www.facebook.com/events/412030209152741/
https://www.facebook.com/gradskagerila/

NAZAD
 
  Nedelja, 23/04/2017, 18 : 00
Iz drugog ugla: Skandinavija

Iz drugog ugla: Skandinavija prvi put u KC Gradu! Ovaj muzički projekat predstavlja elektro pop i pop muziku 21. veka sa severa Evrope. Ako volite bendove The Knife, Röyksopp, AV AV AV, GusGus... muziku iza koje stoji Tove Lo, MØ, Lykke Li, Robyn, Erlend Øye... onda je nedelja u KC Gradu pravo mesto za vas.

NAZAD